Gårdsbutiken är navet i vår verksamhet. Hit är du alltid Välkommen! Vi ska hjälpa dig så gott vi kan och svara på alla dina frågor. Vi försöker alltid att lösa det som du önskar, vare sig det gäller en spännande styckdetalj eller en vante av särskild modell.

I Gårdsbutiken finner du ekologiskt Lamm- och griskött samt charkvaror från Gården, vi använder bara kött från våra egna djur. I gårdsbutiken hittar du också Lammfällar, Plädar och Ullgarn från Gårdens får, samt utvalt lokalt mathantverk.       

Öppet:

Torsdag-Fredag 11-18
Lördag 11-15

Välkomna!


/sidflask.jpg

Griskött

I Gårdsboden finns vacuumförpackade styckdetaljer från våra Durocgrisar. Vi säljer bara kött ifrån våra egna djur! De allra flesta dagar finns det färskt kött, om inte så finns det i frysarna.

Beställ din låda med vakumpackade styckdetaljer från Gårdens egna grisar. Välj mellan traditionell- eller grillstyckning. Läs mer här.

En låda innehåller 1/4 gris, cirka 15kg, men önskar du något annat är du välkommen att höra av dig. Vi försöker tillgodose alla önskemål om specialstyckningar. Leverens kan ske så gott som varje vecka.  Kontakta oss för mer information och beställning.


/lammbog.jpg

Lammkött

Vakumpackade styckdetaljer från våra Ryalamm finns i butiken fram åt sensommaren, hösten och vintern. Även till påsk försöker vi fylla butiken med lamm. Vi säljer bara vårat eget lammkött!

Lammkött säljs även i Lådor om helt (ca 12-16kg) eller halvt lamm (ca 6-8kg). Välj mellan traditionell- eller färsstyckning. Läs mer här. Vi försöker tillgodose alla önskemål om specialstyckningar. Leverens av dessa är på hösten och ett fåtal på våren. Kontakta oss för mer information och beställning.

Vikten på våra lådor (som du betalar för) är hela slaktkroppens vikt, beroende på vilken styckning du väljer så styckas en del av benen bort och köttet väger alltså lite mindre än det som står angivet på lådan.


/surkal-och-korv.jpg

Charkvaror

Vårt sortiment av charkvaror varierar efter säsong. Oftast finns wienerkorv, tjock-korv och salami hemma. Ibland finns varmrökt sida, bacon och kassler. Vi har även flera sorters färskkorvar av gris- och lammkött som finns med ojämna intervaller i butiken. Till julen har vi julsortimentet med vår omtyckta hjul-korv och leverpastejer.

 

 


Tillbehör/sylt-och-burkar.jpg

Till våra charkvaror har vi speciellt

tagit fram tillbehör för att komplettera dessa. Så att din smakupplevelse blir lite större. Vad är väl en Bratwurst utan surkål, eller en grillkorv utan ketchup?

Just nu har tillbehören lite paus, med hopp om att det återkommer snart!

 

 

 


Lammfällar

Lammfällar från våra får av rasen Svensk Rya.Till barnvagnen, pulkan, i soffan, som matta vid sängen etc.

Finns i två längder; kort- och långhårig. De korthåriga kan tvättas i maskin 30 grader, medan de långhårig fläcktvättas för hand. Garvade på Tranås skinngarveri, eller av Frank på handgarveriet i Flygsfors.

Finns i naturligt vitt, brunt och svart. De naturligt svarta fällarna är individuellt naturligt varierande i gråskala.


Ullgarn

Våra garner är spunna i Sverige av ryaullen från våra egna får. Garnet är slitstarkt och lättstickat, vilket gör det lämpligt till strumpor och vantar. Vi använder flera olika svenska spinnerier för att få olika kvaliteter och struktur på våra garn, en del kardgarn och en del halvkamgarn. Naturliga färger är vit, svart, brunt och grått. Vi har mestadels tvåtrådiga garner som mäter ca 250-300m/hg. De är svåra att kategorisera men faller ungefär inom ramen från kategori 1-2 superfine-fine (fingering-sport). I perioder har vi också entrådigt lacegarn av lammull.

Utbudet varierar, kontakta oss eller kom till Gårdsbutiken för att se aktuellt utbud. Kontakta oss för priser och leverans.

Vi färgar även vårt garn med naturliga växtdelar såsom ljung och krapprot hemma på gården till härliga färger i flera nyanser av roströd, rosa, lila, orange, gul, blå och grön. Finns även som flerfärgade, schatterade garner. Större partier kan färgas upp på beställning.

Naturliga färger i härvor om ca 100g, färgade garner i härvor om 50g.

Garnprover kan skickas mot portokostnad


Plädar

Frank på det lilla familjeägda väveriet utanför Odense väver vackra plädar av ullen från våra får. Varje batch av plädarna är unika och ser olika ut. De vi har just nu har grå varp och svart/brunt inslag i kypertbindning. De mäter ungefär 140cmx200cm.

 

 

 


Hantverk

Mössor, vantar, sockar, sjalar, sittunderlag, handledsvärmare mm. Listan kan göras lång. Titta in i gårdsboden för aktuellt sortiment.

 

 

 

 

 

I Gårdsbutiken finner du även mathantverk från andra riktigt vassa producenter

/logo_skara.jpg /kombucha.jpg
/brautigams.png
Little Hill

Karin Grönlund, en lokal akvarellkonstnärinna har målat konsten som pryder väggarna i butiken. Hennes alster, prints och vykort finns till försäljning

www.gallerifaret.se

Samt härliga stickbeskrivningar i flerfärgsstickning av den lokala mönsterdesignern Linda Fridholm

@handgjordlyx

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)