En härlig cykelutflykt i vårsolen, bland smakupplevelser och smultronställen!

Smaka dig fram längs vägen och njut av våren!

30 Maj 2020

Det går ännu inte att boka biljetter till Mattrampet 2020

Årets runda är ännu ej fastställd, återkom i början av April

Digital ruttkarta hittar du här!

 

Ni cyklar i ert eget tempo längs Kattegattleden i kustnära, vacka Kungsbacka kommun, ca 28km i flack terräng, på cykelväg eller lågtrafikeradd väg, från HamraGård i Åsa till Fjärås och tillbaks. Längs vägen väntar många pauser och upplevelser. Varje stopp är ett smultronställe, där smakprover väntar och producenten som berättar om sin verksamhet.

Efter halva sträckan avnjuter ni en ekologisk lunch med härlig utsikt över Fjärås Bräcka, havet och Lygnern, och väl tillbaks på HamraGård väntar fler producenter med smakprover och en välförtjänt fika. Hela turen tar 6-7 timmar. Du bokar biljett med starttid, så att det inte blir kö hos varje producent. Starttider mellan 09:00-11:00. Begränsat antal biljetter! Biljettpris 395kr.

För 150kr kan du kan hyra cykel, som väntar vid starten. Boka din hyrcykel när du bokar biljett!

 

Smaka dig fram längs vägen och njut av våren!

BOKA BILJETT HÄR

Har du inte cykel med dig? Hyr!

Hos oss på Åsa Marint och Fritid kan du hyra cykel för att cykla det Stora Mattrampet! Cykeln star bevämt och väntar på dig vid starten på HamraGård! Boka den när du bokar biljett!

Vi har ett brett utbud av cyklar så alla hittar en cykel som passar, oavsett ålder och ambitionsnivå.  Dessutom har vi också barnsadlar och cykelvagnar att hyra ut. Självklart ingår hjälm också.  Börja gärna med en natt på vårt boende (Åsa Gästis B&B) så kan ni starta cyklingen utvilade och även kunnat få lite tips på smultronställen längs Kattegattleden. Kontakta oss gärna på info@asagastis.se eller besök hemsidan www.asagastis.se för mer info.

HamraGård

På HamraGård startar ni. Ta tåget till Åsa eller parkera bilen på Åsa station, härifrån är det gångavstånd till gården. Betala i Gårdsbutiken och kvittera ut era mattrampet-pass, som ger er tillgång till smakprover, lunch och fika under dagen. Här hämtar du också ut din cykel om du hyrt sådan.

Kvia Grönsaker

Vi är ett familjeföretag som odlar våra grönsaker på friland. Vår skördesäsong sträcker sig från slutet av maj, då den färska potatisen börjar skördas, till efter jul, då sista grönkålen skördas. Utbudet av grönsaker är alltså säsongsbetonat. Det Stora MatTrampet äger rum i början av vår skördesäsong så vad vi kan bjuda på när ni kommer hit får bli en överraskning, det blir det som finns i säsong.

Kviagardsbutik.se

Happy Dane

 

Lunch på Naturum Fjärås Bräcka

Naturum är ett slags besökcentrum till ett specifikt naturområde. Hos oss får besökaren veta mer om de djur, växter, geologi och kulturhistoria som från en gång i tiden fram till idag faktiskt format det området som besökare befinner sig i. Vi som driver Naturum strävar åt att öka besökarens medvetenhet om vår natur och miljö och hur vi påverkar den.

 I vårat ekologiska kafé bakar och lagar vi allt hemma med enbart naturliga ingredienser och allteftersom vad naturen har att erbjuda just nu. Under Mattrampet kommer det att serveras lunch här hos oss. Soppa med bröd och så kaffe och kaka efteråt.

www.naturumfjarasbracka.se insta@naturumfjarasbracka

Bräutigams

Bräuigams är familjeföretaget I femte generationen som handtillverkar marzipan, choklad och praliner I Fjärås. Vi har ett brett choklad- och pralinsortiment och kan erbjuda ett trettiotal olika smaker som vi packar i lyxiga pralinaskar. Bräutigams är och har alltid varit synonymt med högsta kvalitet! Vi använder bara de bästa råvarorna och tummar inte på kvaliteten. Till vår marsipan används spansk mandel efter grundaren Emil Bräutigams recept. Emils motto, endast det bästa för kunden, gäller efter 140 år än idag. 

www.brautigams.se insta @brautigamsmarsipan

Mariebergs Gårdsbutik

Välkomna till Sveriges pepparrotscentrum och Mariebergs Gårdsbutik. Här driver Margaretha och Mikael Sveriges största pepparrotsodling utmed den vackra Tjolöholmsvägen. Här odlas också grönsaker, örter och blommor, allt ekologiskt odlat och KRAV-certifierat. Vi har öppna växthus där ni är välkomna in för att se på odlingarna.

www.pepparrot.se insta @pepparrotsgarden

HamraGård

Här på HamraGård startar du och slutar det stora Mattrampet. Vi är en liten ekologisk Gård med kretsloppstänk och biologiskmångfald I fokus. På gården finns utegrisar och får, men även spannmålsodlingar och vallar. Vi tar tillvara hela djuret och ansvarar för varje del I produktionskedjan. Djuren ger oss kött, såväl som fällar, plädar och ullprodukter. Vi tillverkar hantverkstillverkade charkuterier själva I liten skala. Allt detta och mycket mer hittar du I Gårdsbutiken. Välkomna!

www.hamragard.se insta @hamragard

Fika från Gårdsbageriet i Idala och I´m Coffee

Efter hela trampet väntar god ekologisk fika på HamraGård. Kaffet kommer ifrån I’m Coffee, kafferosteriet med sina egna kaffeplantage I Afrika. Rosteriet ligger på Slottsmöllan I Halmstad. Till det serveras fikabröd från Idala Gårdsbageri. Hantverkstillverkat med ekologiska ingredienser och mycket Kärlek.

www.gardsbagerietidala.se insta @gardsbagerietidala

www.imcoffee.se insta@imcoffee_halmstad

Biljettpris 395kr