En härlig cykelutflykt i trakten,

bland smakupplevelser och smultronställen!

Smaka dig fram längs vägen och njut av sommaren!

27/6 ÅSA-FJÄRÅS

Missade ni Sommarens Mattramp?

Ni kan vara lugna! det kommer ett till i sensommar! Håll utkik här, bokningsbart snart!

 

 

Ni cyklar i ert eget tempo ca 29km i flack terräng, på cykelväg eller lågtrafikerad väg, från Åsa till Fjärås och tillbaks. Varje stopp är ett smultronställe med smakprover, där ni träffar eldsjälar, producenter och entreprenörer.

Efter halva sträckan avnjuter ni en ekologisk lunch med härlig utsikt över Fjärås Bräcka, havet och Lygnern, och väl tillbaks på HamraGård väntar fler producenter med smakprover och en välförtjänt fika. Hela turen tar 5-6 timmar.

Du kan handla delikatesser och varor hos alla producenterna utan att behöva släpa cyklen full! Vår transport hämtar upp dina inköp och levererar dem till dig vid vid målgången på HamraGård!

 Du bokar biljett med starttid, så att det inte blir kö hos varje producent. Starttider mellan 11:00-13:00. Begränsat antal biljetter! Biljettpris 459kr.

För 150kr kan du kan hyra cykel, som väntar vid starten. Boka din hyrcykel när du bokar biljett!

 

Cykla & Bo!

Unna dig en hemester och stöd dina lokala turistboenden!

Åsa Camping

Tillsammans med Åsa Camping kan vi nu erbjuda extra förmånligt pris på övernattning! 2 nätter (campingtomt med el) för endast 380kr! Boka ditt boende när du bokar biljett till mattrampet! Cykelavstånd till starten!

www.åsacamping.se insta @asacamping

Åsa Gästis

För dig som vill bo lite bekämare har Åsa Gästis B&B fina dubbelrum med frukost! 1100kr per dubbelrum och natt. Boka ditt boende när du bokar biljett till mattrampet!  Kort cykelavstånd till starten!

www.asagastis.se

 

Smaka dig fram längs vägen och njut av sommaren!

 

Har du inte cykel med dig? Hyr!

Hos oss på Åsa Marint och Fritid kan du hyra cykel för att cykla det Stora Mattrampet! Cykeln står bevämt och väntar på dig vid starten på HamraGård! Boka den när du bokar biljett!

Vi har ett brett utbud av cyklar så alla hittar en cykel som passar, oavsett ålder och ambitionsnivå.  Dessutom har vi också barnsadlar och cykelvagnar att hyra ut. Självklart ingår hjälm också. 

HamraGård

På HamraGård startar ni. Ta tåget till Åsa eller parkera bilen på Åsa station, härifrån är det gångavstånd till gården. Betala i Gårdsbutiken och kvittera ut era mattrampet-pass, som ger er tillgång till smakprover, lunch och fika under dagen. Här hämtar du också ut din cykel om du hyrt sådan. Sedan börjar äventyret!

Kvia Grönsaker

Första stoppet är på familjeföretaget Kvia som odlar grönsaker på friland. Vår skördesäsong sträcker sig från slutet av maj, då den färska potatisen börjar skördas, till efter jul, då sista grönkålen skördas. Utbudet av grönsaker är alltså säsongsbetonat. Här möter ni Anna som berättar om Gården och bjuder på dagens skörd

Kviagardsbutik.se

Lunch på Naturum Fjärås Bräcka

Naturum är ett slags besökcentrum till ett specifikt naturområde. Hos oss får besökaren veta mer om de djur, växter, geologi och kulturhistoria som från en gång i tiden fram till idag faktiskt format det området som besökare befinner sig i. Vi som driver Naturum strävar åt att öka besökarens medvetenhet om vår natur och miljö och hur vi påverkar den.

 I vårat ekologiska kafé bakar och lagar vi allt hemma med enbart naturliga ingredienser och allteftersom vad naturen har att erbjuda just nu. Under Mattrampet kommer det att serveras lunch här hos oss. Soppa med bröd och så kaffe och kaka efteråt. Välkomna önskar JOhanna med personal!

www.naturumfjarasbracka.se insta@naturumfjarasbracka

Ni cyklar förbi choklad och glasstillverkaren Bräutigams. Här kan ni stanna och köpa en glass eller köpa med er choklad. Dock erbjuds inga smakprover då bräutigams inte deltar i Mattrampet.

Hallands Kombucha

I sadelkammaren på Tors Gård, ligger hantverksbryggeriet som producerar Hallands Kombucha. Hallands Kombucha är en fermenterad naturdryck med anor från förr och med halländskt innehåll. Som alla fermenterade/jästa/syrade livsmedel består Hallands Kombucha av många bra mikroorganismer. Hallands Kombucha serveras väl kyld som ”shot”, törstsläckare, energigivare till måltid eller när som helst bara för att det är gott och gör gott.

Här möter ni Christina som bjuder in till intressanta samtal om drycken, som ni givetvis får smaka!

www.hallandskombucha.se insta @hallandskombucha

/kombucha.jpg

Mariebergs Gårdsbutik

Välkomna till Sveriges pepparrotscentrum och Mariebergs Gårdsbutik. Här driver Margaretha och Mikael Sveriges största pepparrotsodling utmed den vackra Tjolöholmsvägen. Här odlas också grönsaker, örter och blommor, allt ekologiskt odlat och KRAV-certifierat. Vi har öppna växthus där ni är välkomna in för att se på odlingarna.

www.pepparrot.se insta @pepparrotsgarden

Happy Dane

Ingen kan dansk mat som Maj-britt! Men så är hon också danska i grund och botten! Med sin food-truck förgyller hon vilket kalas och event som helst med sina läckerheter. Hennes smörrebröd är vida kända! Vänta er en smaksensation!

www.happydane.se insta @happydane

HamraGård

Här på HamraGård startar du och slutar det stora Mattrampet. Vi är en liten ekologisk Gård med kretsloppstänk och biologiskmångfald i fokus. På gården finns utegrisar och får, men även spannmålsodlingar och vallar. Vi tar tillvara hela djuret och ansvarar för varje del I produktionskedjan. Djuren ger oss kött, såväl som fällar, plädar och ullprodukter. Vi tillverkar hantverkstillverkade charkuterier själva I liten skala. Allt detta och mycket mer hittar du i Gårdsbutiken. Välkomna!

www.hamragard.se insta @hamragard

 

Efter hela trampet väntar en riktigt god fika på HamraGård. Sitt ner en stund och njut av dagens strapatser till en god kopp kaffe.

 

 

 

Biljettpris troligtvis ca 459kr

Snart Bokningsbart!

Om COVID-19

Vi jobbar i nära samarbete med såväl lokala som regionala myndigheter och gör vårt yttersta för att rundan ska vara säker och att alla inblandade följer Folkhälsomyndighetens råd. För dig som ska cykla gäller det naturligtvis också att följa Folkhälsomyndigheternas rekommendationer. Så även om vi älskar att sprida hjärtevärme måste vi i nuläget hålla avstånd till varandra. Det är viktigt att du respekterar din angivna starttid, håller cykelavstånd – även under gårdsbesöken – och tvättar/spritar händerna vid respektive stopp.