En härlig cykelutflykt i trakten,

bland nya smakupplevelser och smultronställen!

Smaka dig fram längs vägen och njut av sensommaren!

Rundan för 2024 är inte bokningsbar ännu.

 

Lite nytt här och var, cykla igen och upptäck fler lokala pärlor!

Rutten och smakstoppen är inte helt spikade ännu, sidan uppdateras fortlöpande med nya överraskningar! Allt för att det skall bli en upplevelse även för dig som cyklat MatTrampet tidigare!

 

Ni cyklar i ert eget tempo ca 29km i flack terräng, på cykelväg eller lågtrafikerad väg, från Åsa till Fjärås och tillbaks. Varje stopp är ett smultronställe med smakprover, där ni träffar eldsjälar, producenter och entreprenörer.

Efter halva sträckan avnjuter ni en ekologisk lunch med härlig utsikt över Fjärås Bräcka, havet och Lygnern, och väl tillbaks på HamraGård väntar fler producenter med smakprover och en välförtjänt fika. Hela turen tar 5-6 timmar.

Du kan handla delikatesser och varor hos alla producenterna utan att behöva släpa cyklen full! Vår transport hämtar upp dina inköp och levererar dem till dig vid vid målgången på HamraGård!

 Du bokar biljett med starttid, så att det inte blir kö hos varje producent. Starttider mellan 11:00-13:00. Begränsat antal biljetter! Biljettpris 459kr.

För 150kr kan du kan hyra cykel, som väntar vid starten. Boka din hyrcykel när du bokar biljett!

 

Cykla & Bo!

Unna dig en hemester och stöd dina lokala turistboenden!

Åsa Camping

Tillsammans med Åsa Camping kan vi nu erbjuda extra förmånligt pris på övernattning! Bo 2 nätter och betala för 1 natt fr 260 kr! Priset varierar med vilken tomt man har. Boka ditt boende när du bokar biljett till mattrampet! Cykelavstånd till starten!

www.asacamping.se insta @asacamping

Åsa Gästis

För dig som vill bo lite bekämare har Åsa Gästis B&B fina dubbelrum! Bor man natten före eller natten efter mattrampet så ingår hyra av cykel i priset. Kort cykelavstånd till starten!

www.asagastis.se

 

 

Smaka dig fram längs vägen och njut av sommaren!

 

Har du inte cykel med dig? Hyr!

Hos oss på Åsa Marint och Fritid kan du hyra cykel för att cykla det Stora Mattrampet! Cykeln står bevämt och väntar på dig vid starten på HamraGård! Boka den när du bokar biljett!

Vi har ett brett utbud av cyklar så alla hittar en cykel som passar, oavsett ålder och ambitionsnivå.  Dessutom har vi också barnsadlar och cykelvagnar att hyra ut. Självklart ingår hjälm också. 

HamraGård

På HamraGård startar ni. Ta tåget till Åsa eller parkera bilen på Åsa station, härifrån är det gångavstånd till gården. Betala i Gårdsbutiken och kvittera ut era mattrampet-pass, som ger er tillgång till smakprover, lunch och fika under dagen. Här hämtar du också ut din cykel om du hyrt sådan. Sedan börjar äventyret!

Djäknegårdens Honung

Djäknegårdens är ett litet familjeföretag där det värnas om bin, insekter och framförallt pollinering.

Vi har runt 50 st bisamhällen runtomkring Åsa med omnejd.

Vi säljer naturell honung, naturell sorthonung och en hel del smaksatt honung. Bisalvor, bipollen och propolisprodukter 

www.djaknegardenshonung.se insta @naturensguld

Djäknegårdens Honung

Kvia Grönsaker

Andra stoppet är på familjeföretaget Kvia som odlar grönsaker på friland. Vår skördesäsong sträcker sig från slutet av maj, då den färska potatisen börjar skördas, till efter jul, då sista grönkålen skördas. Utbudet av grönsaker är alltså säsongsbetonat. Här möter ni Anna som berättar om Gården och bjuder på dagens skörd

Kviagardsbutik.se

Lunch på Naturum Fjärås Bräcka

Naturum är ett slags besökcentrum till ett specifikt naturområde. Hos oss får besökaren veta mer om de djur, växter, geologi och kulturhistoria som från en gång i tiden fram till idag faktiskt format det området som besökare befinner sig i. Vi som driver Naturum strävar åt att öka besökarens medvetenhet om vår natur och miljö och hur vi påverkar den.

 I vårat ekologiska kafé bakar och lagar vi allt hemma med enbart naturliga ingredienser och allteftersom vad naturen har att erbjuda just nu. Under Mattrampet kommer det att serveras lunch här hos oss. Soppa med bröd och så kaffe och kaka efteråt. Välkomna önskar JOhanna med personal!

www.naturumfjarasbracka.se insta@naturumfjarasbracka

Bräutigams

Marsipan, Choklad och Glass

Redan år 1870 startade Emil Bräutigam företaget Bräutigams, vilket gör det till traktens äldsta matföretag. Idag driver Bräutigams två butiker och all tillverkning sker i Fjärås där också den ena butiken finns. Bräutigams är och har alltid varit synonymt med högsta kvalitet! Vi använder bara de bästa råvarorna och tummar inte på kvaliteten. Till vår marsipan används spansk mandel efter grundaren Emil Bräutigams recept. Emils motto, endast det bästa för kunden, gäller efter 140 år än idag.

www.brautigams.se insta @brautigamsmarsipan

Mariebergs Gårdsbutik & Hallands Kombucha

Välkomna till Sveriges pepparrotscentrum och Mariebergs Gårdsbutik. Här driver Margaretha och Mikael Sveriges största pepparrotsodling utmed den vackra Tjolöholmsvägen. Här odlas också grönsaker, örter och blommor, allt ekologiskt odlat och KRAV-certifierat. Vi har öppna växthus där ni är välkomna in för att se på odlingarna.

Här får ni också smaka på Hallands Kombucha -ett smakhantverk med karaktär

www.pepparrot.se insta @pepparrotsgarden

www.hallandskomucha.se insta @hallandskombucha

/kombucha.jpg

Cissi Urbanke - green kitchen
En godare, grönare och mer hållbar matupplevelse.

Ekologisk catering med fokus på det växtbaserade köket, gärna både lokalt och eko.
Jag brinner för hållbarhet och klimatsmart mat, minska svinnet och vill inspirera till en god och glad måltid. Upcycle och Kunskap på en tallrik!
Med basen i Torkelstorp i Fjärås (Cajom pepparrots gamla lokaler) tar jag mig denna dag söderut till Ölmevalla kyrka och serverar er en färgrik smakportion.

www.cissiurbanke.se insta @cisssiurbanke

HamraGård

Här på HamraGård startar du och slutar det stora Mattrampet. Vi är en liten ekologisk Gård med kretsloppstänk och biologiskmångfald i fokus. På gården finns utegrisar och får, men även spannmålsodlingar och vallar. Vi tar tillvara hela djuret och ansvarar för varje del I produktionskedjan. Djuren ger oss kött, såväl som fällar, plädar och ullprodukter. Vi tillverkar hantverkstillverkade charkuterier själva I liten skala. Allt detta och mycket mer hittar du i Gårdsbutiken. Välkomna!

www.hamragard.se insta @hamragard

 

Efter hela trampet väntar en riktigt god fika på HamraGård. Sitt ner en stund och njut av dagens strapatser till en god kopp kaffe.

 

 

 

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)