Aventurmedbonden

 

Välkommen på Gårdsbesök med Lunch på HamraGård i Åsa! Vi vandrar runt i fälten, tittar på och berättar om fåren och grisarna, spannmål och vallar. Efter visningen serveras det kolgrillad Burgare och traktorn kan provsittas!

 

Besök ett småskaligt hållbart Jordbruk och träffa en modern bonde! Välkommen till en interaktiv guidad gårdsvisning för hela familjen, med lunch!

 

Vi tittar på fåren i sina hagar och grisarna i sina hyddor, spannmålsodlingar och vallar. Utifrån dina frågor berättar vi om hur det är att driva ett småskaligt jordbruk in i framtiden där vi fokuserar på hållbarhet och återbruk. Vi berättar om kretsloppsbruk och mathantverk, och hur vi ser på förädling och lokal matproduktion. Du får också svar på frågan om hur fårets ull blir en färdig tröja och vad det är för skillnad på gris- och fårbajs. Efter visningen käkar vi en kolgrillad Hamraburgare tillsammans och alla barn kan provsitta traktorn. Ni lämnar Gården med nya kunskaper om djur och jordbruk och tar med er ett härligt sommarminne hem!

Varje lördag i juli kl13. Visningen varar ca 1h,sedan serveras det lunch.

Visning, burgare med kött från gårdens grisar samt lokala grönsaker och bröd, dryck (saft och vatten), kaffe/te och litenkaka ingår. Föranmälan krävs, maila till [javascript protected email address]; skriv Äventur med Bonden i ämnesraden, eller ring 0739-685721 för mer info och anmälan.

Guidad visning och Lunch 175kr/pers, barn under 12år 75kr, under tre år följer med gratis.

Visningen innebär promenad i terräng om ca 1km. Tag med oömma skor. Det är bra om man kan gå själv, eller bli buren del av sträckan. Barnvagn är en utmaning och har du en funktionsvariation uppskattar vi om du kan höra av dig iförväg så att vi kan planera en lösning. Lek på gården och att provsitta i traktor sker på eget ansvar, under föräldrars uppsikt. Viss specialkost kan erbjudas, om du hör av dig i god tid innan.

Vi ses i Sommar!